Ik vertel

Hallo, hieronder staan wat verhaaltjes van dingen die ik in mijn eerste levensjaren heb meegemaakt. Mijn vader heeft het opgeschreven. Ik ben wel slim, maar toen kon ik nog niet schrijven. Het begint eigenlijk allemaal toen ik een jaar of twee was. Mijn broertjes waren toen ongeveer een jaar oud.

Wil je meer weten over mijn eerste levensjaren en over het moment dat ik nog in een buik zat, dan moet je rechts op de juiste link klikken. Oeps! Staat er nog niet bij.
Momenteel zit ik in de brugklas van Lyceum Schöndeln in Roermond.

 

December 1998

O ja, ik ben laatst met papa naar het Circus geweest! Daar waren echte paarden, olifanten, clowns en acrobaten! Wij zaten helemaal vooraan, dus ik kon alles goed zien! Het was reuze leuk!

February 1999

Vandaag, 25 Februari 1999, zei pa tegen Maurice, wil jij naar bed? Wat wat dachten jullie wat Maurice deed?? Hij liep naar de deur van de kamer, en hij liep, voor de aller eerste keer, helemaal alleen de trap op! Pa liep alleen achter hem om alles in de gaten te houden. Op de eerste verdieping liep hij meteen naar zijn slaapkamer en tevens naar zijn eigen bed!! Dat is ongelooflijk!

April 1999

Zo jongens, ik ben nu 3 jaar oud en al een flinke jongen. Op het moment heb ik zelfs een vriendinnetje, haar naam is Janneke, en ze is heel lief. Ik zie haar elke donderdag op het kinderdagverblijf.
Op het dagverblijf geven ze zelfs een boekje uit met allerlei uitspraken van de kinderen. Zo stond er ook een in van mij. Toen een leidster mij aan het verschonen was zei ik dat mama tietjes heeft. Toen vroeg ze aan mij: en papa dan? Die heeft borstjes, zei ik vervolgens. Met mijn broertjes gaat het ook goed, ze groeien als kool. Ze zijn nog iets kleiner dan mij, maar ik blijf papa's grote jongen! Ze praten alleen nog niet zo goed als ik, maar ja in September worden ze pas twee jaar! Wat wel fijn is dat ze met plezier naar bed gaan. Als papa of mama 's avonds zeggen gaan we nu naar bed, dan rennen ze naar de deur van de kamer en willen ze naar boven. Nadat de kamerdeur is open gemaakt gaan we met zijn drieen de trap op naar boven. Vervolgens worden we verschoond, gewassen en krijgen we de pyjama aan. Vervolgens leest papa of mama ons nog een verhaaltje voor. Daarna moeten wij gaan slapen, maar ja dat doen we dus niet. Ik lig alleen op mijn kamer en speel er nog even. Maurice en Michael liggen op een kamer en zij maken nog een heel tijdje heel wat herrie. De knuffels en spenen vliegen door de kamer. Na 30 - 60 minuten wordt het iets rustiger. Meestal zijn ze dan in slaap gevallen. Zo nu moet ik ook gaan slapen.

July 1999
plop
July 1999

Hallo luitjes! Vorige week ben ik, Robin, voor het eerst naar de bioscoop geweest! In het begin was ik een beetjes bang en wilde ik naar huis. Maar na een tijdje begon de film en toen vond ik het wel leuk. Het was namelijk net als een grootte Televisie! En weten jullie welke film ik gezien heb???? Ja wel, de allereerste Kabouterplop-film met als titel "De Kabouterschat"! In deze film gaat kabouter Plop samen met zijn vriendjes Kwebbel, Lui en Klus op zoek naar de kabouterschat van Kabouter Mop! Hoe het verhaal afloopt zal ik niet vertellen, maar ik vond het een leuke film. Indien je nog stukjes uit de film wilt zien, dan kun je dat doen op de Kabouter Plop site. Op deze site vindt je ook de andere vriendjes van kabouter Plop, liedjes en nog veel meer!

2 September 1999

Hallo luitjes! Vandaag is de tweeling twee jaar gehouden. Vandaag was er geen feest, maar aanstaande zondag hebben we een groot feest. Dan komen al onze neven, nichten, ooms, tantes, opa's en oma's. Op dezelfde dag is er ook nog een kermis in ons dorp, dus het wordt een swingend feest.
O ja, ik heb ook een vriendinnetje. Ze is 3 jaar oud en ziet er best aardig uit. Ik heb haar ontmoet op het kinderdagverblijf.

March 2000

Vorige week ben ik met mijn vader voor de 3de keer naar de film geweest en wel naar Toys Story 2! Het was een hele leuke film met in de hoofdrol Woody, de speelgoed Cowboy!

April 11, 2000
robin1 robin2

Hallo allemaal! Vandaag was mijn eerste dag op de basis-school. Ik mag eerst 5 keer oefenen. Vanaf 1 Mei mag ik dan de hele week naar school. De kinderen en de juffrouw waren aardig. Hieronder staan een paar foto's waar je mijn eerste schooldag kan zien.

nurnburg July 2000

Hallo allemaal! Afgelopen week waren wij op vakantie in de Eifel (Duitsland). Daar bezocht ik met mijn vader de Nurnburgring, waar de foto is gemaakt!

year3 2 September 2000

Hallo allemaal! Vandaag zijn we jarig. We zullen een groot feest hebben. We worden 3 jaar!En het was inderdaad een groot feest. Iedereen was er. We kregen ook heel veel kados en hadden veel plezier. We kunnen nu ook zeggen hoe oud we zijn en drie vingers in de lucht steken!

November 2001
mmschool

Het was een bewogen jaar en de tijd heeft niet stil gestaan. Robin is 5 jaar oud geworden en zit inmiddels ook op zwemles.
De tweeling, Maurice en Michael, zijn 4 jaar geworden en zitten nu in de eerste groep van de basisschool. Ze zijn de jongste tweeling op school. Ze vielen ook meteen met hun neus in de boter. Ze waren nog geen week op school of ze hadden al feest! De school bestond namelijk 25 Jaar, dat was 3 dagen feest. Eerst 's morgens ontbijt op school, daarna oefenen voor een optreden 's middags voor de ouders en andere belangstellende. En als klap op de vuurpijl was er 's zondags ook nog een fancy fair.

bed

Iedereen ligt nu in een groot bed, Robin zelfs in een half-hoog slaper. Het slapen gaan gaat nog niet altijd goed, eerst lol maken en daarna misschien slapen. Ze zijn dan meestal zo moe, dat ze ook met de laarzen aan gaan slapen!

Maart 2003

Zo afgelopen week was het carneval in het land. Niet dat we er veel van hebben meegemaakt, maar tussen het ziek en weer beter worden hebben we toch even aan een aantal zaakjes kunnen proeven. Zo ben ik, Robin, samen met Michael en papa naar het Kloonetrekke geweest en hebben we op maandag de optocht gezien. Hieronder zijn een paar foto's. Als jullie goed kijken dan zie je op de eerste foto Maurice als duiveltje-clown.

ka-huis koptocht debeuk optocht